Aktuelt

VACCINATIONSDAGE OKTOBER 2022

Klinikken holder “åbent hus” og vaccinerer mod influenza, Covid 4. stik (Pfizer) og pneumokok til de målgrupper som Sundhedsstyrelsen har meldt ud.

MANDAG D. 3/10 KL. 08.00-12.00 OG KL. 13.00-16.00 OG TIRSDAG D. 4/10 KL. 10.00-12.00 OG KL. 13.00-14.00.

Mød op eller ring til klinikken og book en tid til vaccination på en af de ovennævnte dage.

Ring venligst til klinikken ved evt. spørgsmål eller hvis du har brug for en tid en anden dag end de oplyste ovenfor.

BRUG AF MUNDBIND

Alle patienter med symptomer på infektion i luftveje (fx forkølelse, hoste m.v.) anbefales at bruge mundbind for at forebygge smittespredning med covid-19 og andre luftvejsinfektioner i venteværelset.

COVID-19 VACCINATION, 4. STIK

Vaccinationsprogrammet for COVID-19 forventes at genstarte d. 1/10-22. Nogle af de mest sårbare grupper (fx plejehjemsbeboere og de allerældste) kan få tilbuddet om COVID-19 vaccination fra midten af september. Ligeledes kan de allermest sårbare få en booster-vaccination hen over sommeren – dette kræver visitation fra læge, kontakt din læge og hør nærmere herom.

Sundhedsstyrelsen planlægger, at efterårets vaccinationsindsats mod COVID-19 målrettes personer på 50 år og ældre samt personer yngre end 50 år, som har en særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 – fx personer med et svært nedsat immunforsvar.

Klinikken vil kunne tilbyde at vaccinere ovennævnte målgrupper fra starten af september 2022.

OBS CORONA VIRUS, COVID-19

Hvis du har symptomer, som kan være forenelig med Corona virus i form af: forkølelse, feber, halssmerter, hoste, hovedpine, muskelsmerter, diarré el. opkast, almen træthed eller vejrtrækningsbesvær eller har haft kontakt med en person, som er smittet eller mistænkt for smitte skal du lade dig PCR-teste eller du kan RINGE til din læge i tidsrummet fra kl. 8.00-16.00. Når klinikken er lukket kan du kontakte 1813. Du SKAL IKKE møde op i klinikken uden forudgået telefonisk kontakt. Ved mistanke om infektion eller alvorlig sygdom, vil man blive henvist til undersøgelse og behandling på sygehuset – dette for at mindske smittespredning via klinikken.

FØLG STADIG RÅDENE OM AT FOREBYGGE SMITTE – ISÆR HVIS DU IKKE ER VACCINERET

Bliv hjemme og bliv testet, hvis du har symptomer

Hold afstand

Luft ud og skab gennemtræk

Vask dine hænder tit og/eller brug håndsprit

Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Søg mere information på www.coronasmitte.dk el. kontakt den myndigheds fælles hotline 70 20 02 33

BRUG AF MUNDBIND ER IKKE LÆNGERE NOGET KRAV, MEN KAN ANBEFALES I VENTEVÆRELSER OG LIGN., HVOR MANGE MENNESKER ER SAMLET, OG DER KAN VÆRE RISIKO FOR SMITTE.

PNEUMOKOKVACCINATION

Pneumokokvaccination er nu gratis for alle, der er fyldt 65 år eller derover, børn med udvalgte kroniske sygdomme og borgere, som er i særlig risiko. Vaccinationen fås hos egen læge, kontakt venligst klinikken for tid og/eller mere information.

Nyhed fra september 2019: Gratis HPV vaccination for drenge der er fyldt 12 år d. 1. juli 2019 eller derefter.

H U S K klinikken har tidsbookning som følger princippet Tid Samme Dag hvilket betyder, at man ringer (mellem 08-12) den dag man ønsker en tid og så gives der, foruden i helt særlige situationer, en tid samme dag.

SUNDHED.DK: få overblikket på sundhed.dk . På den offentlige sundhedsportal sundhed.dk kan du i Medicinkortet se, hvor mange udleveringer du har tilbage og checke om din recept er udløbet. Under “laboratoriesvar” kan du se svar på dine prøver 72 timer efter prøven er taget. Log ind med din NemID på sundhed.dk

Akkreditering: klinikken har gennemgået akkreditering og er blevet godkendt.

Klinikken har gennemgået en God Adgang mærkning igen i december 2019: rapporten kan læses her: http://www.godadgang.dk/