Vaccinationer

Det er muligt at få de fleste typer af forebyggende vaccinationer i klinikken. Priserne er anført i skemaet nedenfor. Forebyggende vaccinationer er ikke dækket af den offentlige sygesikring. Der kan betales med div. betalingskort i klinikken. Der udleveres ikke giro blanketter i klinikken. Sygeforsikringen “Danmark” yder tilskud til vaccine og vaccination hos egen læge således at 50% af egenbetalingen dækkes. Bemærk at nedenstående priser er pr. vaccination inkl. vaccinationshonorar, og at der for visse vacciner skal gives en vaccinationsserie på 2-3 doser før fuld vaccinationsdækning er opnået. Vejledning omkring dette samt hvilke vacciner som er aktuelle til et bestemt rejsemål eller vaccinationsdækning gives af sygeplejersken. På Statens Serum Institut´s hjemmeside (www.ssi.dk) er der desuden anbefalinger gældende specifikke rejsemål. Ikke alle vacciner findes i klinikken – visse vacciner skal bestilles hjem – vær derfor ude i god tid.

De angivne priser nedenfor er pr. injektion. Vær opmærksom på at enkelte vacciner skal gives flere gange for at opnå fuld dækning. Få råd og vejledning hos sygeplejersken.

Di-Te (Difteri-Stivkrampe) 200,-

TBE, TicoVac Voksen, flåtbåren encephalit (hjernebetændelse) 450,-

TBE, TicoVac Barn u. 16 år, flåtbåren encephalit (hjernebetændelse) 400,-

Gammaglobulin (2 ml) dagspris

Gul Feber, Stamaril 400,-

HPV, Gardasil 9 1500,-

Hepatitis A, barn u. 16 år (leverbetændelse A) 400,-

Hepatitis A, voksen (leverbetænd 300,-

Hepatitis B, Engerix-B, barn u. 16 år (leverbetændelse B) 200,-

Hepatitis B, Engerix-B, voksen (leverbetændelse B) 250,-

Hepatitis A+B, Amberix, barn u. 16 år (leverbetændelse A+B) 600,-

Hepatitis A+B, Twinrix, voksen (leverbetændelse A+B) 600,-

Influenza 250,-

Japansk Encephalitis, Ixiaro, (hjernebetændelse) 1000,-

Kolera, Dukoral, oral 800,-

Meningokok, meningitis 450,-

MFR (mæslinger, fåresyge, røde hunde) til voksne 300,-

Pneumokok, Pneumovax, (lungebetændelse) 250,-

Prevenar (lungebetændelse) til voksne 900,-

Rabies (hundegalskab) 700,-

Tuberkulose 250,-

Tyfus (oral). 200,-

Helvedesild vaccine (herpes zoster) 1800,-

Influenza-vaccination: der er øget risiko for at blive alvorlig syg af influenza, hvis man er ældre, har en kronisk sygdom, er svært overvægtig eller gravid. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen af vaccinere mod influenza i disse patient kategorier. Der er gratis influenza vaccination for førtidspensionister samt alle borgere på 65 år og derover samt til patienter med visse kroniske sygdomme f.eks KOL, hjerte-kar sygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk) og Diabetes type 1 og 2 samt svær overvægt med BMI over 40 og ved kronisk lever eller nyresvigt. Desuden alle gravide i 2. og 3. trimester.

Helvedesild-vaccination: dette er en vaccine mod Herpes Zoster (Helvedesild), som er en sygdom, der rammer nerverne (efter en tidligere skoldkoppeinfektion). Vaccinen er tiltænkt 50+ og giver god beskyttelse mod Helvedesild og de smertefulde nervesmerter PHN (herpes zoster relateret postherpetisk neuralgi). Ældre patienter vil have gavn af denne vaccine, da immunforsvaret hos ældre er faldende. Når immunforsvaret svækkes, stiger risikoen for helvedesild markant, da immunforsvaret ikke længere kan holde skoldkoppevirus i ave. Sygeforsikringen danmark yder 50% tilskud.